Historien om Klingspor

Sliping er en av de eldste overflatebehandlingsteknikker som finnes. Den kan spores helt fra steinalderen, hvor man brukte steinstøv for å slipe våpen og verktøy. Nåtidens slipemidler er, grovt sagt, et resultat av flere tusen års foredling og utvikling.

KLINGSPOR har siden etableringen i Tyskland i 1893 vært en aktiv bidragsyter til teknologisk fremgang innenfor slipemateriell.

Firmaets utvikling har fulgt industrialiseringen – først i Europa og senere på det globale markedet. Produktporteføljen er utvidet i takt med nye, industrielle gjennombrudd, som for eksempel produksjon av maskiner, husholdningsartikler, biler og elektronikk. I dag er metall og vindindustrien noen av våre primære salgskanaler.

De fleste av våre produkter brukes fremdeles i håndholdte og semi-automatiske maskiner, men en stadig større andel inngår i fullt ut automatiserte prosesser, hvor sliping og polering foregår med for eksempel en robot.

I dag er KLINGSPOR til stedet over alt i verden. I tillegg til å hjelpe nordiske produksjonsbedrifter fra vårt lager og logistikksenter i Danmark kan vi tilby lokal distribusjon til nordiske bedrifter med produksjonsenheter i andre land. 

Vi er kun et klikk vekk

Du kan alltid bruke våre erfarne spesialister hvis du har bruk for veiledning, gode råd og svar. I tillegg til å være eksperter i våre egne produkter har våre spesialister erfaring fra alle de industriområdene som vi støtter. Det kan være alt fra slipning, kutting, polering eller lignende.

Brian Seier Nielsen
Produktspesialist